Trabzon

Trabzon

Trabzon, 1461 yılına kadar 200 yıldan fazla hüküm sürmüş Trabzon Rum İmparatorluğu’na başkentlik yapmıştır. İnanılmaz bir tarihi değere sahip. Özellikle Sümela Manastırı’nı gördüğünüzde hayretler içinde kalıyorsunuz. İnsanlar araya girmezse doğa da bir o kadar görkemli. Yaz aylarında gözleriniz yeşile doyarken, sonbaharın renkleriyle büyülenir, karlar altındaki Zigana’dan geçerken kalbinizin daha hızlı attığını hissedersiniz.

İster ailenizle birlikte Trabzon’a seyahat ediyor olun, ister sevdiğinizle romantik bir seyahatte ya da bir iş seyahatinde olun, tüm beklentilerinizi karşılayacak bir Trabzon gezisi planlamanıza bu yazımızda size yardımcı olacağımızı umuyoruz.

Trabzon’da nereleri gezebilir, neler yapabilirsiniz?

Trabzon, herkesin bir şeyler bulabileceği bir şehir, bu nedenle ister yaz için tatil planı yapın, ister romantik bir buluşma ile seyahatinizi bahara dönüştürün, veya rahat bir kış gezisi ile kendinizi şımartın, Trabzon'da sizi eğlendirecek birçok cazip merkez bulacaksınız. Gelin bu merkezlerden bazılarına birlikte bakalım.

Trabzon Ayasofya Camii

1024 yılında Trabzon İmparatorluğunu kuran Kral I. Manuel tarafından 1250 – 1260 yılları arasında  Ortodoks Kilisesi olarak yaptırılmıştır. Genç Bizans Kiliselerinin en iyi örneklerinden biri olan yapı, 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından Trabzon fethedildikten sonra 1584 yılında yine sultanın emriyle camiye dönüştürülmüştür ve 1961 yılına kadar cami olarak kullanılmıştır. Yapılan restorasyonun ardından 1964 - 2013 arasında müze olarak kullanılmıştır. Ve 2013 yılında tekrar cami olarak ibadete açılmıştır.

Camiyi ziyaretinizden sonra deniz kenarında uzun uzun yürüyüş yapmayı unutmayın.



Trabzon Müzesi

Trabzon Müzesi'ne uğrayarak Trabzon Şehir Merkezi'nin yerel tarihi hakkında bilgi edinin. Bölgede bulunduğunuz süre boyunca deniz kenarında yürüyüş yapın.



Tabzon Meydon Parkı

Trabzon şehir merkezinde iseniz ziyaret etmeniz gereken hoş bir yeşil alan olan Trabzon Meydan Parkı’nda açık havanın keyfini çıkarabilirsiniz. Bölgede bulunduğunuz sürece deniz kenarında yürüyüşü ihmal etmeyin.


Karadeniz Teknik Üniversitesi

Trabzon ziyaretiniz sırasında Karadeniz Teknik Üniversitesi kampüsünü keşfedin. Deniz kenarında bulunan kampüste bulundunuz sürece yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin.


Kalkınma Mahallesi Cami

Kalkınma Mahallesi Cami'yi ziyaret ederek Kaymaklı'nın tarihi hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bölgede bulunduğunuz süre boyunca deniz kenarında yürüyüş yapın.

Forum Trabzon

Trabzon’dan sevdikleriniz için hediye arayışı içindeyseniz Forum Trabzon'da mükemmel hediyelik eşyalara göz atabilirsiniz.


Trabzon Limanı

Trabzon Limanı'na yapacağınız bir gezi ile Trabzon'daki sahil şeridini keşfedebilirsiniz.


İyi yolculuklar !


İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon