Trabzon'da Birkaç Ücretsiz Kamp Yeri!

Trabzon'da Birkaç Ücretsiz Kamp Yeri!


Trabzon doğal güzellikleri ile Karadeniz’in nadide şehirlerinden biri.  Kamp tutkunları için serin yaylalar en tercih edilen kamp alanları arasında yer alıyor. Bu kamp alanları deniz manzarası ile uyanıp, yeşillerin içinde sakinliği ve huzuru yakalayabileceğiniz en doğru yerlerdir. Sizler için Trabzon’daki bazı ücretsiz kamp alanlarını derledik.


Lapazan Yaylası



Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan yaylaya araçsız ulaşım çok zor. Havası tertemiz ve serindir ve doğal manzarasıyla şehrin kalabalığını unutacağınız bir keyif verir.  Doğa yürüyüşleri de yaparak Lapazan Yaylası’nın tadını çıkarabilirsiniz. Ancak burada herhangi bir ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz tesis olmadığını bilerek gitmelisiniz. 1122


Kiraz Yaylası



Trabzon’un Maçka İlçesinin Gürgenağaç köyü yakınlarındadır. Lapazan Yaylası gibi birçok kampçının gözdesi olan yayla 1850 rakımlıdır ve Lapazan ‘ın aksine burada bazı sosyal imkanlar bulabilirsiniz. Gürgenağaç köyüne kadar asfalt yol olup, köye ulaştıktan sonra 7 km lik toprak yolu aşarak otomobilinizle yaylaya çok rahat ulaşabilirsiniz. Yaz aylarında yolcu taşıyan araçlar bile bulmanız mümkün. 

Yaylanın içinden buz gibi akan derede oldukça lezzetli alabalıklar avlayıp, çim kayağı yaparak kamp keyfinizi katlayabilirsiniz. Özellikle Temmuz ayının 3. Haftasında ‘Ayeser Şenlikleri’ yaylaya olan ilgiyi oldukça arttırmaktadır.


Uzungöl Karester Yaylası




Trabzon denilince akla ilk gelen şüphesi Uzungöl olur. Uzungölü bir de üstten görmek isterseniz Karester Yaylasını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Seyir zevkinin en güzel olduğu yerlerden birisidir Karester yaylasıdır.  Yaylaya doğru  çıktıkça kıvrılan yollar, dik yamaçlar, gitgide küçülen Uzungöl hayranlığınızı ve şaşkınlığınızı arttıracaktır. Yaylada bulunan kamp alanına sahil yolundan ya da minibüsle ulaşım imkanı vardır.  Bölgede market bulabilirsiniz ama bütçenizi korumak istiyorsanız size tavsiyemiz yine de şehir merkezinden alışverişinizi yapıp yola çıkmanızdır. Tuvalet ve elektrik ihtiyacınızı bölgedeki tesislerden karşılayabilirsiniz.


Şolma Yaylası



İl merkezine olan uzaklığı 29 kilometredir ve otomobille yaklaşık 30 dk sürüyor. Yaylaya ulaşmak için Maçka merkezine gelmeden Sevinç Köyü tabelasını görünce sağa doğru girdikten sonra Sorsi Boğazına gelmeniz gerekiyor. Daha sonra kavşak noktasından sola doğru öynelip Uçarsu ve Çukuryaylayı da geçmeniz gerekiyor.

Yayla ladin ormanları ile kaplıdır ve denizden 700 m yüksekliktedir. Ladin ormanları ve Kulin Dağı eteklerinde zengin bitki örtüsüne sahip ormanlarla kaplı yayla tam bir doğa harikasıdır. Ç,men ve ç,çek kaplı alpin çayırlıkları ile buz gibi soğuk suların aktığı akarsular ile  yaylada muhteşem manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Yeşiylyurt Köyü’nün yukarısında yer alan yaylada bakkal, lokanta , manav, kasap , kır kahvesi gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesisler bulunur. Fakat duş imkanınızı karşılamanız mümkün değildir.

İlginizi Çekebilir
  • Araç Nasıl Kiralanır?
    Eğer ilk kez araç kiralayacaksınız, araç kiralamakla ilgili yazımıza ve aklınıza takılan diğer soruların cevabına bu yazımızda ulaşabilirsiniz. İlk kez araç kiralıyorsanız, en iyi deneyim için bu ipuçlarına göz gezdirin!
  • Trabzon
    İster ailenizle birlikte Trabzon’a seyahat ediyor olun, ister sevdiğinizle romantik bir seyahatte ya da bir iş seyahatinde olun, tüm beklentilerinizi karşılayacak bir Trabzon gezisi planlamanıza bu yazımızda size yardımcı olacağımızı umuyoruz.
  • BOZTEPE
Whatsapp Telefon